Μέλπω Κωστή

Μέλπω Κωστή

Καθηγήτρια Ανατομίας - Φυσιολογίας

Μετά από μία μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μόδας και στη συνέχεια ως θεατρική και τηλεοπτική ηθοποιός, οι συγκυρίες με έφεραν σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες. Αρχικά η εμπειρία μου με τη μοναδική δυνατότητα του σώματος για αυτοϊαση, με οδήγησε να σπουδάσω Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, στην αναγνωρισμένη από το Πανεπιστήμιο της Tanzin-China, Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής , απ’ όπου πήρα το δίπλωμα στο Βελονισμό (2011), στη Ρεφλεξολογία (2012) και στη συνέχεια το πτυχίο του ολοκληρωμένου Εναλλακτικού Θεραπευτή, συμπληρώνοντας τις γνώσεις μου στην Κινέζικη Βοτανολογία και Διατροφή και στη Λεμφική Μάλαξη.

Θεωρώντας ότι ο άνθρωπος είναι μία σωματοψυχοπνευματική ολότητα, συνέχισα την εκπαίδευσή μου στη σωματική ψυχοθεραπεία και τη θεραπεία μέσω της Ουσίας της Ύπαρξης (Body Oriented Psychotherapy and Essence Work) στη σχολή Diamond Logos Akademy, Athens/Greece.

Η ανάγκη μου να παρέχω ακόμη πιο ολοκληρωμένες και ασφαλείς υπηρεσίες στους θεραπευόμενούς μου, με ώθησε να δώσω εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Φυσικοθεραπείας Δυτικής Ελλάδος, απ όπου και αποφοίτησα με υποτροφία, το 2019. Στόχος μου ήταν να αποκτήσω εκτός των άλλων, τη γνώση του ιατρικού υπόβαθρου του ανθρώπινου οργανισμού, που είναι απολύτως αναγκαία σε όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδο.

Ταυτόχρονα σπούδασα Ενεργειακή Κινησιολογία στη σχολή Ενεργειακής Κινησιολογίας της Ουκρανίας, απ όπου απέκτησα τον τίτλο του εκπαιδευτή στη συγκεκριμένη μέθοδο. Η Ενεργειακή Κινησιολογία, συνδυάζει στοιχεία πολλών εναλλακτικών μεθόδων, καθώς και της χειροπρακτικής, έχει νευροφυσιολογική βάση και στοχεύει στην εξισορρόπηση και αυτό-ίαση μέσα από την «πληροφορία» .

Στη συνέχεια απέκτησα δύο μετεκπαιδευτικούς τίτλους στη χειροπρακτική Φυσικοθεραπεία με τη μέθοδο Mulligan Concept και στη συντηρητική αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς σκολίωσης με τη μέθοδο  Schroth-Γερμανίας και συνεργάζομαι με διεθνούς κύρους επιστήμονες  σε ερευνητικό έργο πάνω στην ιδιοπαθή σκολίωση και τις παραμορφωτικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Εκπαιδεύτηκα επίσης στο κλινικό pilates στη σχολή της Sylvia Ranieri.

Τον Ιούνιο του 2021 δέχτηκα πρόταση από την ενεργειακή θεραπεύτρια διδάκτορα της Κοσμοενεργειακής και συγγραφέα Μαίρη Μάρκου, να συμμετάσχω στη σχολή της ως καθηγήτρια και να διδάξω το μάθημα της φυσιολογίας και της ανατομίας. Ο οραματισμός μου είναι να μπορέσει ένας ενεργειακός θεραπευτής να έχει την ανάλογη κατάρτιση, γιατί εκτός από τον αόρατο πνευματικό κβαντικό κόσμο, έτσι κι αλλιώς εργάζεται και στο σώμα του ανθρώπου.  Μέχρι τώρα, σε όλες τις εναλλακτικές ενεργειακές θεραπείες, ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται συνολικά, ως πνεύμα και σώμα. Παρόλα αυτά, οι σχολές συνήθως δεν παρέχουν ως βασικό το μάθημα για τη γνώση του ανθρώπινου σώματος. Αυτό το κενό από κοινού αποφασίσαμε οι διδάσκοντες, από κοινού με τη Μαίρη, να το καλύψουμε αναλόγως, ο καθένας στον τομέα του. Ως φυσικοθεραπεύτρια εκπαιδεύτηκα άριστα στην ανατομία  και τη φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού. Ως εναλλακτική θεραπεύτρια έχω εντρυφήσει στο να κατανοώ τον άνθρωπο ολιστικά.  Το πάντρεμα των δύο συστημάτων που υπηρετώ, μέσα από την εμπειρία μου σε εκατοντάδες ανθρώπους,  μου δίνει βαθειά γνώση για τον άνθρωπο και έχω τώρα την ευκαιρία ως εκπαιδευτικός,  αυτή τη γνώση να την καταθέτω απρόσκοπτα και με αγάπη, στους σπουδαστές της σχολής.  

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Αγορά Μαθήματος
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare